Dan planeta Zemlje

Posted on Updated on

coverUčenici 4. razreda iz Starih Perkovaca obilježili Dan planeta Zemlje 

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja na svim kontinentima povodom očuvanja i zaštite okoliša. Učiteljica 4. c razreda iz Starih Perkovaca, Ankica Funarić, izvijestila nas je o aktivnostima svoga razreda.

20170410_114912U sklopu nastavnih sadržaja iz prirode i društva Šuma – učenici su pješačili do šume i tamo ponovili sve učeno o šumi (vrste šuma, nazive biljaka koje žive u šumi, razvrstavali su stabla i grmove). Rješavali su nastavne listiće po skupinama, prepoznavali i opisivali stabla, skicirali, procjenjivali visinu, opipavali koru (hrast, topola, lijeska, breza, vrba). Mjerili su temperaturu zraka na otvorenome i u šumi, razvrstavali što pripada živoj, a što neživoj prirodi iz šume (uvelo lišće, komadići kore, grančice, plod drveta, uginulog kukca, mahovinu, živog kukca), povećalom su gledali što se nalazi na suhom lišću. Slušali su zvukove šume, tražili gnijezda, jame i skrovišta šumskih životinja.

Po povratku u školu u školskom dvorištu učenici su posadili stablo magnolije.

 

Surađujući i dijeleći odgovornost zajedničkim trudom  učenici su se povezali s prirodom. Briga oko stabla pokazati će im da je važno misliti o budućnosti, surađivati za očuvanje  okoliša te razvijati solidarnost.

20170410_124545

Komentiraj