Dan posvećen čitanju

Posted on Updated on

Školski tim za kvalitetu odlučio je da će 2015./2016. školska godina biti posvećena razvijanju vještine čitanja. Uočeno je da učenici rijetko čitaju i da imaju poteškoća u razumijevanju pročitanoga. Stoga su učiteljice razredne nastave iz Čajkovaca, Starih Perkovaca i Vrpolja sa svojim učenicima radile na razumijevanju pročitanoga teksta, usvajanju i unapređivanju tehnike čitanja. Srijeda, 24. veljače bio je dan posvećen aktivnostima vezanim za čitanje u kojima su osim učenika sudjelovali i njihovi roditelji. 

Učiteljice razredne nastave Milica Zetović, Iva Vukadin, Božica Šamija i Mandica Križanac svojim su učenicima i njihovim roditeljima najprije pojasnile zašto su zapravo došli i što su sve pripremile za njih.  Istaknule su važnost čitanja u obrazovanju i svakodnevnom životu te da će danas kroz mnogobrojne igre učiti ili vježbati bolje čitati.

Prvi razred počeo je sa zadatkom slaganja priče od razbacanih rečenica, a zatim je uslijedila izrada slikovnice Crvenkapica. Kako bi bilo zabavnije, 2. razred odlučio je imati povjerenstvo, a to su bile učiteljica Jasmina Špoljar i učenica Magdalena Zmajić, koje su im dodjeljivale bodove za izvršene aktivnosti. Učenici 3. razreda izrađivali su slikovnice, stripove, priče, a radili su i dramatizaciju teksta. U 4. razredu bilo je jako veselo. Najprije su rješavali zadatke vezane uz prirodu i hrvatski jezik, što trenutno uče. Potom su otpjevali pjesmu o kosu i dobili zadatak da uz isti ritam osmisle nove riječi i to otpjevaju.

U 11.30 svi razredi okupili su se u holu kako bi sudjelovali u kvizu koji je pripremila knjižničarka Marija Knežević. Sva pitanja bila su vezana za lektiru. Rezultate kviza pogledajte ovdje KVIZ ZNANJA – rezultati. Učiteljica Iva Vukadin na kraju je pročitala tekst o najčitateljima naše škole koji je bio objavljen u našem listu Kad zvoni.

Naši su učenici istaknuli da vole natjecanja, ali kada osvoje nagrade podijele ih s razredom i nema gubitnika, svi su pobjednici.

Josipa Jakim

Slikokaz fotografija. Više fotografija pogledajte ovdje.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Komentiraj