Posjet Nadbiskupijskom misijskom centru u Đakovu

Posted on Updated on

IMG_20170321_124254

Pomažemo djeci u Africi

Dana 21. ožujka 2017. učenici 3. i 4. razreda iz Starih Perkovaca posjetili su Nadbiskupijski misijski centar u Đakovu s ravnateljem Miroslavom Zmaićem, učiteljicom vjeronauka Mirom Zorić i majkom našeg učenika Ankicom Kucjenić. Učenici su od prošle korizme do sada skupljali novac za školovanje djece u Africi u državi Benin.

U Misijskom centru učenike je dočekala sestra Ignacija Ribinski. Sestra Ignacija predstavila je Centar. Pokazala je kipiće koje su donijeli iz Afrike i djelić njihove kulture. Ponudila je učenicima da kušaju njihovu hranu bez soli i začina, a potom je učenicima pričala o životu djece u Africi u državi Benin. Život u Beninu vrlo je težak. Kuće su izgrađene od gline i trave. Plodovi su maleni jer nema dovoljno vode za zalijevanje. Hrana je vrlo loša, bez vitamina i minerala što dovodi do kočenja zglobova. Jedu nariban korijen od drveta i grah. Od životinja imaju krave, svinje i koze. S. Ignacija usporedila je njihove bolnice sa slavonskim štalama. 

U Beninu djeca kreću u školu s 5 godina kako bi naučili francuski i  školuju se 12 godina. Ako ne pohađaju školu, nisu ni na popisu stanovništva, a to je kao da ne postoje. U školi je obvezna uniforma. Zanimljivo je da imaju samo jedan odmor tijekom nastave, a u školi borave gotovo cijeli dan. Djeca vole ići u školu jer ondje imaju osiguran obrok.

Slikokaz fotografija iz Misijskog centra.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Novac koji su skupili naši učenici i učitelji iz Čajkovaca, Starih Perkovaca i Vrpolja namijenjen je dječaku Janvieru i njegovim sestrama Odille i Amadine. Skupljeno je 2 820 kuna. Prema riječima s. Ignacije, prikupljena svota novca osigurat će Janvieru, Odilli i Amadine uniformu, obrok i pribor za jednu školsku godinu.

001
Janvier, Amadine i Odille

Sestra je učenicima darovala krunice i slike rađene od bananine kore.

IMG_20170322_130010

Katarina Zmaić i Marija Klaić

Jedna misao o “Posjet Nadbiskupijskom misijskom centru u Đakovu

    gadget insurance said:
    27 travnja, 2017 u 9:54 am

    I delight in the data on your website. Thanks for your time. http://seedertire0.blogzet.com/cheaper-gadget-insurance-plans-simplified-2068095

    Sviđa mi se

Komentiraj