Projekt 3. razreda iz PŠ Stari Perkovci

Posted on Updated on

naslovUčenici 3. razreda iz Starih Perkovaca tijekom mjeseca ožujka sa svojim učiteljicama odradili razredni projekt Stare igre zavičaja

Učiteljica Marija Andrić izvijestila nas je o aktivnostima u sklopu projekta. 

Učenici su istraživali stare igre koje su igrale njihove bake i djedovi. Postavili su malu izložbu starih predmeta i odjeće iz prošlosti Starih Perkovaca, crtali stare predmete, plesali i pjevali slavonske pjesme, smišljali zanimljive monologe u kojima su glavni likovi pegla na žar, fenjer, šokačka kapa… Projekt je završio projektnim danom u petak, 24. ožujka 2017. kada su u svom razredu ugostili baku Maricu Benić (Crljinu). Baki Marici su u znak zahvalnosti recitirali, pjevali, plesali i izveli igrokaz Matini opanci. U zanimljivom i spontanom razgovoru s bakom Maricom, učenici su mogli uživati u živopisnom govoru izvorne govornice perkovačkog govora i doznati o životu i igrama djece u prošlosti.

Slikokaz fotografija s gošćom bakom Maricom Benić.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Nakon što su se počastili slavonskim doručkom (masnim kruhom s mljevenom paprikom), učenici su na školskom dvorištu proveli nekoliko sati u igranju igara koje su otkrili u razgovoru sa svojim bakama i djedovima. Oživljene su igre Piljaka, Care,care, govedare, Tutanje, Crevinja, Pucanje iz luka, Klikeranje, Žabe labe, Tuškavica, Čarape, Lončići i druge.

Slikokaz fotografija igranja starih igara.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Često se govori kako nam djeca previše vremena provode u računalnim igrama. Dječji osmjesi odali su da se oni vole, znaju i hoće igrati i na travi.

Komentiraj